Galenika je lastnik certifikata GMP

Farmacevtski sistem kakovosti je postal nujen element za povečanje konkurenčnosti in obstoj organizacije na svetovnem trgu zdravil, uveljavitev vseh standardov kakovosti pa je zahteva v celotni organizaciji. Učinkovit sistem vodenja kakovosti v skladu z najboljšo prakso v Galeniki izvajamo z uvajanjem smernic GMP in standardov ISO.

Galenika že vrsto let dosega pomembne rezultate pri uveljavljanju zahtev dobre proizvodne prakse, kar je v svetu priznan izraz v proizvodnji in kontroli kakovosti farmacevtskih izdelkov. Na tem področju smo dosegli najvišjo raven kakovosti in to potrdili s pridobitvijo EU GMP certifikata za Tovarno trdih farmacevtskih pripravkov v letu 2017. Imamo tudi GMP certifikat Ruske federacije za vse izdelke, ki so registrirani v tej državi.
Danes ima Galenika certifikat GMP, ki ga je izdalo Ministrstvo za zdravje Srbije, za vse proizvodne obrate zdravil. Skladnost GMP kontrole kakovosti je bila potrjena tudi s pregledom naših pogodbenih partnerjev.

Naši procesi načrtovanja, izdelave, vgradnje in servisiranja izdelkov v skladu z zahtevami uporabnikov in zakonskimi predpisi so rezultat uvajanja in vzdrževanja standarda ISO 9001.

Z uporabo HACCP sistema na podlagi analize tveganja in preventivnih ukrepov je zagotovljena proizvodnja dietetičnih izdelkov visokega nivoja kakovosti. V letu 2018 smo uspešno izpeljali tako implementacijo nove različice standarda ISO 9001:2015 kot tudi recertifikacijo po novih zahtevah s strani certifikacijskega telesa TÜV SÜD Management Service iz Nemčije. S tem smo ustvarili pogoje za izboljšanje kakovosti naših izdelkov, povečanje zadovoljstva uporabnikov, merjenje performanc (zmogljivosti) sistema in nadaljnje izboljšanje procesov in podobe našega podjetja.

Naši certifikati

Opravili smo tudi recertifikacijo po standardu HACCP za dietetične izdelke in spremembo certifikacijskega telesa.

S klikom na eno izmed slik si lahko ogledate certifikate kakovosti, ki jih ima Galenika

Politika kakovosti in varnosti izdelkov

S klikom na eno izmed slik si lahko ogledate certifikate kakovosti, ki jih ima Galenika